БУРЕК СА ПАРИЗЕРОМ

ПОСТЕКОЛОГИЈА

Србија, сваке године, тоне у дивљи, противприродни брак светог Трифуна Зарезоје и светог Валентина. Та два празника почињу све чвршће да се спајају и славе по кафанама, мада се Трифун Зарезоја, колико до јуче, у Мокри славио по кућама виноградара. Али, у Мокри се гасе и затиру виногради, а грожђе се купује у Сићеву, тако да су се распала и „зарезојска друштва“, и, тек, понеки бивши власник винограда обележи у кући ову виноградарску славу. То је, ове године, у Мокри урадио доктор Небојша Цветковић. Уз купус и сланину, присећали смо како се некад славио Трифун Зарезоја и када је цела Мокра била трештена пијана, а када се свети Валентин није ни помињао.

Него још нешто говори да се Србији, можда, ближи крај. По белопаланачким пекарама почео је да се прави бурек са шунком и зденком, и то, мој брале, постаје хит!? Све се то дешава у Белој Паланци где се одржавају чувени „Дани банице“ када се у Паланку цела Србија сјати?!

На све то Ана Брнабић, иначе, родом из Суручева код Бабушнице поносно истиче да је „Србија пионир у развоју вештачке интелигенције“. Мада признаје да се од тога „мало прибојава“. Јер, вештачка интелигенција, зачас, може од човека да направи мајмуна, то јест, робота и, зачас, га убеди да, све славе, од Божића до Ускрса, споји у једну, а бурек да треба да почне да се прави са паризером мада се, у председничкој кампањи мог Алека, паризер, баш, није добро показао…

Оно што ме посебно забрињава је што иза Ане Брнабић чврсто стоји Илон Маск, а он је, већ, почео хендикепираним особама да уграђује чипове не би ли им вештачком интелигенцијом побољшао услове живота. А да Илон Маск озбиљно рачуна на Србију говори и то што нам, овог лета, долази у госте заједно са Такером Карлсоном. А овај, пак, треба да интервјуише, знате, ваљда, кога! И могу да се кладим да ће тај интервју да гледа цела планета те да ће интервју са Путином остати у запећку! Јер, Илон Маск ће, ако треба, помоћу вештачке интелигенције, мог Алека направити славнијег од Николе Тесле. Још ако му у мозак убаци неки чип!

Шала на страну, али на Западу се нешто озбиљно спрема Србији! Е, сад, да ли Газа или Украјина, видећемо. А, можда, је Илон Маск смислио да Србија, убудуће, треба да буде центар, не само Европе, већ, и целог света!? Можда се напалио на причу да су Срби „најстарији народ на свету“ и да то Такер Карлсон треба широм планете да објави!? Јер, не знамо ми, без иједног чипа у глави, шта све вештачка интелигенција може, са људским родом, да уради!?

С тим у вези је, можда, и нестанак тела Алексеја Наваљног из мртвачнице. Све то ме подсећа на нестанак Исусовог тела из каменог саркофага који, ено, зврји празан у лажном Јерусалиму. Није Џон Ленон тек тако испод Исусовог распећа нацртао и папуче! Да не иде босоног када жив сиђе са крста. Елем, нису ли и Наваљног чекале, ако не папуче, а оно неке топле гојзерице које је навукао и отишао у непознатом правцу. Јер, по мени, ера роботизације почела је још на Никејском сабору када је, под контролом цара Константина, за три дана саборског заседања направљен Исус из Назарета само зато да би се затро траг Исусу из Охрида! Шта ако Наваљном није позлило у јутарњој шетњи по затворском дворишту „Поларног вука“ у близини Северног пола? Шта ако је Наваљни, жив и здрав, враћен у Немачку, јер су им тамо потребни такви чврсти нацисти за изградњу Четвртог рајха? Није ли и Дража Михајловић, бајаги стрељан, по налогу Стаљина, а, у ствари, жив доведен, у Кремљ?

К.Г.Јунг, мој гуру из Швице близак је оваквом размишљању: „Ако се охридски Исус вратио у Индију, зашто се Наваљни не би вратио у Немачку!? Можда су Путин и Шолц ушли у неки дил против Бајдена!? Јер и Наваљни ужива у некој топлој сибирској вили у строгој изолацији док не прођу избори у Русији“

Мене пак занима; зашто је госпођа Наваљни седела поред мог Алека на конференцији у Минхену, а, он, шатро, није знао ко је та лепа госпођа.

Моју Црну нешто друго занима: „Где ли су Срби у тој причи? Да ли ће постати покусни кунићи Илона Маска? Ако, убрзо, почне да се прави бурек са паризером, биће све јасно!“


Објављено