ЛИТИЈУМ ИЛИ СЕОСКИ КОМУНИЗАМ

ПОСТЕКОЛОГИЈА

Све, све, али да ће Шолц доћи у Србију, на ноге мом Алеку, то ни нисам веровао ни док сам гледао на РТС дочек на београдском аеродрому! Е, сад Немац је морао да задовољи своју сујету, па је пустио домаћина да га чека неколико минута док изађе из авиона, можда је какио, а и касније, још дуже се задржао у службеном аутомобилу док га је домаћин стрпљиво чекао да се, напокон, појави!?

Али, која је то мука натерала Шолца да долети до Београда!? Како, бре, која мука!? Немачка са, све западним капитализмом, полако, пропада! Не мораш да будеш Ноам Чомски па да то увидиш, а још је Џон Ленон рекао да се „хришћанству и западном капитализму ближи крај, те да је он нови Исус Христ, вођа нове револуције“, због чега су га, брже боље, убили. Поготово што му је отац био Дража Михајловић. Та опасност прети и Доналду Трампу јер је пореком Србин из села Црнче код Беле Паланке.

Литијум, литијум је последња шанса за Немачку и Европу и зато је Шолц дошао да рудари по Србији. А дошао је са мапом на којој су обележена 63 рударска места одакле, поред литијума треба да се вади и злато и још којешта. И сада остаје само да се види да ли ће успавани Срби дозволити да постану европска рударска колонија.

И хтео сам то да проверим на лицу места, па сам са Александром и Веком, из Београда скокнуо до Ваљева, на митинг против литијума. Митинг, наводно није организовао нико, а окупило се близу десет хиљада грађана! Говорила је млада Софија Јаневска, рођена Ваљевка, а за њом и Зоран Ђорђевић који је побегао из Ваљева у Бразил, пре двадесет и кусур година од Милошевићевог прогона.

Уочи митинга, са разгласа, свирао се „Марш на Дрину“ чиме је властима наговештено шта може да се деси ако се не одустане од копања литијума. Елем, ако морамо, опет, ћемо ратовати против Шолцовог полудивљег племена, макар, и говњивим моткама. И не бих саветовао Ћути и компанији да се мешају у ову грађанску побуну јер могу и они лоше да прођу. Него после митинга окупљени грађани су позвани да се прошетају до ваљевске главне цркве где би се црквеним звонима огласио почетак буне на дахије илити еколошки устанак. Али, гле, црквени старешина не само да није хтео да покрене звона, већ, је одбио да пође са грађанима у даљу шетњу Ваљевом. Тиме је Србима стављено до знања да СПЦ није спремна да води литије против литијума.

Тиме је СПЦ, још једном, показала да се од Немање и његовог сина Саве није ништа променило и да се слушају само наредбе из Ватикана! Јер, СПЦ је само ватиканска филијала, опасуљите се, већ, једном Срби моји! Ако је Немања био праунук римског цара Константина Великог шта ту да се даље објашњава!? И шта сте друго могли да очекујете када ни патријарх, ни шеф државе нису Срби, а премијерка је Хрватица, па још једнородна! И, наравно, на РТС није било ни речи о ваљевском митингу, а није било ни вести у „Данасу“!?

Пред Србима су, опет, историјски, судбоносни дани, и, овог пута Срби не смеју погрешити! Ако пристану на литијум то ће их, коначно, уништити, заједно са пропадајућим западним капитализмом! Мада се ни од кинеског и руског капитализма у налету, не можемо ничем бољем надати.

Спас за Србију, по мени, може да буде СЕОСКИ КОМУНИЗАМ! А на томе је, веровали или не, почео да ради Кркобабић који ће се, можда, уплашити ако га назовем зачетником србском сеоског комунизма. За почетак, он би могао да буде премијер уместо Ане Брнабић која би могла да ради на некој затворској плантажи малина, парадајза, паприка, пасуља и лука. Јер, храна ће нам, и те како, бити потребна, данас, уочи Трећег светског рата. А, с обзиром да у Србији не постоји смртна казна, и мој Алек би могао да се нађе Ани при руци. Јер, још Мао Цедунг је тако третирао бивше политичаре и интелектуалце који су само чували своје дупе.

И уместо да се грдне милијарде скрљају у ЕКСПО треба их уложити и оживети напуштена села. Звучи као утопија, али Србија може тако да процвета. На лап топу може да се ради и са сеоског имања, а да, притом, гајиш, породичну башту, и, зашто да не, кокошке, неко прасе, козу, све што ти треба за задрав живот.

Да се разумемо, не причам напамет. Мудри Срби се, већ, тако понашају. Доктор Љубиша Митровић, професор емеритус, ено га, живи у Мокри са женом и од раног јутра чепрка по башти. Наравно, да ради и у свом кабинету, а скокне и до Ниша и Приштине или негде у бели свет, да одржи неко предавање. Ни мени не пада на памет да се враћам у Београд. Могу да дођем на два три дана, јер то више није онај град у коме сам одрастао. А спремам се да са Александром и Веком, у четвртак, одем до Лознице где ће, такође, бити одржан митинг против литијума. На митингу ће, ваљда, свирати локална група „Зид плача“, а која пева песму у којој су и ови стихови: „Нема силе ни владара, које Србин не обара!“

К.Г.Јунг, мој гуру из Швице сматра: „Сеоски комунизам у Србији не би био утопија! Штавише, мислим да би се свидео многим европским државама. Јер, капитализам је, коначно, показао своје право лице! И сада не остаје ништа друго него да пропадне!“

Моја Црна на то каже: „Ни мене не мораш да убеђујеш да је сеоски комунизам права ствар. Уосталом, тако је почела и винчанска култура, а када је почела да се копа руда све је отишло дођавола! А Шолц нека рудари што даље од Србије!“


Објављено