О БЛАГОВЕСТИМА И НУКЛЕАРНОМ ОТПАДУ

ПОСТЕКОЛОГИЈА

Не мислите, ваљда, заиста, да је Архангел Гаврило шапнуо на уво Марији да је, безгрешно, зачела!? Али, јудеохришћанска црква је морала да смисли нешто тако скандалозно да би се сакрило да је, на Благовести, у ствари, равнодневица коју су Срби, до неба, славили по старим, већ, заборављеним староверским народним обичајима. Јер, равнодневица је један од најважнијих дана у години, тада ноћ и дан подједнако трају и Срби се, у складу са тим, понашају; и у пољу и у свом дому. Него цркви је сметало да човек, мимо јудеохришћанског Бога, поштује законе природе, свемира, те су измишљене Благовести у које се, данас, не верује ни међу предшколском децом у обдаништима.

Него, око Благовести се, на друштвеним мрежама, појавила вест да Срби имају 27 одсто гена неандерталаца!? Упућени у ове теме, кажу, да је бројка пренадувана те да Срби имају највише седам одсто неандерталских гена, док други европски народи једва да имају један до два одсто неандерталског порекла у себи. Срби су, дакле, најотпорнији народ и зато то многима смета.

Е, сад, ако ће, по  свој прилици, ускоро да почне да се, код нас, складишти нуклеарни отпад из Француске, онда је, и те како, важно колико је неандeрталац  присутан у Србину. Јер, Француска има 56 нуклеарки и тај огромни нуклеарни отпад треба негде сместити. Доскора су Французи то радили у Нигерији, али, ево, цела Африка дигла је устанак против Запада. И Емануел Макрон, боксер лаке категорије, типовао је мешетара из Јајинаца да би нуклеарни отпад могао да се складишти по Старој и Сувој планини, а и по другим вукојебинама југоисточне Србије.

Да би се то сакрило од србске јавности, мешетар из Јајинаца је, не зна се како, израчунао да ће Србији до 2050. године недостајати 50 одсто електричне енергије и да зато треба, што пре, да почнемо са изградњом атомских централа. А све би то коштало 11 милијарди евра, а изградња би трајала најмање седам година. Ова невероватна прича слична је оној о Благовестима, а њу је смислио наш мешетар само да би сакрио увоз и складиштење француског нуклеарног отпада у Србију. Сем ако Јајинчанин нема још и неке лудачке планове. Јер, не заборавите, нуклеарни отпад је сировина за прављење – нуклеарног оружја!  А о атомској бомби размишљали су и друг Тито и Лека Ранковић, али су се пишманили пошто су их брзо провалили и Руси, и Запад. Треба рећи да је Чаушеску сан о атомској бомби платио главом. Мало је познато да је катастрофални земљотрес у Румунији био последица подземне нуклеарне пробе. Уосталом, и ЈНА се, код нас, највише противила доношењу Закона о мораторијуму на изградњу атомских централа у СФРЈ. Него овде треба рећи да се, у време Милошевића, у смедеревској железари, спаљивао нуклеарни отпад из немачких атомских централа.

Ако би се, пак, заиста, градиле француске нуклеарке и куповали француски ратни авиони, онда би недавна свечана вечера у Јелисејској палати коштала Србију око 11 милијарди евра, а Србија би, притом, постала Нигерија, дакле, француска колонија. Мада је Србија, већ, донекле, кинеска провинција, јер у Бору патролира њена полиција. Не зна се само коме ће припасти литијум у Подрињу, па да Србија, коначно, буде сведена на Београдски пашалук.

И све ово подсећа на Чукур чесму, на устанак Срба против Турака. Бајдвеј, покрет Еколошки устанак позвао је „председника Србије Александра Вучића да одговори на питање; да ли ће се током посете Паризу, са француским председником Емануелом Макроном разговарати о одлагању нуклеарног отпада из те земље у Србију“? Наравно, да Јајинчанин није одговорио.

К. Г. Јунг, мој гуру из Швице се присећа: „Знам и ја, понешто, о србским устанцима против Турака. Знам ко је био и Карађорђе и кнез Милош. Не знам, додуше, колико је кнез Милош зарађивао на извозу свиња, али овај твој из Јајинаца зарадиће на нуклеарним провизијама и за своје чукун унуке!“

Моја Црна другачије размишља: „Ја се бојим грађанског рата у коме би Србија саму себе сахранила! Онда би, заиста, постала идеална територија за складиштење нуклеарног отпада, а Благовести би се славиле довека!“   


Објављено